tirsdag, august 17, 2010

Hvordan tilberede et drikkehorn

Når du får hornet ditt og du evt. har skrapt vekk det verste på innsiden så bør du fylle hornet med vann og litt klor og la det stå over natta. Dette vil fjerne endel av lukta og desinfisere. Skyll veldig godt med vann etterpå! Om du skal bruke honningvoks på innsiden (dette får man som regel kjøpt i biter, om du vil bruke honninglys så vær oppmerksom på at voksen ha blitt blandet med andre typer voks...) så er det lurt å varme voksen i en liten kasserolle som står i en stor kasserolle fyllt med vann, voksen skal ikke koke. Det hjelper om du varmer opp hornet på forhånd under springen slik at ikke voksen stivner med en gang når du skal dekke innsiden. Hell voks i hornet og roter hornet slik at sidene blir dekket (gjør dette et par ganger slik at du ser at alt er dekket), hell voksen som blir til overs tilbake i kjelen som står i vannbad. Om du har brukt lakk på innsiden så bør du fylle hornet med brennevin og la det stå over natta. Dette er for å ta livet av evt. bakterier og for å sørge for at lakken stivner skikkelig. Hell ut brennevinet dagen etterpå og skyll godt!! Om du har brukt honningvoks så trenger du ikke dette. Fordelen med lakk er at du kan drikke varme drikker og sterk alkohol fra drikkehornet ditt.